Évszakok (3-6 éves kor)

fejlesztő társasjáték

Az Évszakok társasjáték szórakoztató, játékos módon segít a gyerekeknek környezetük megismerésében. Megtanulják a különböző jelenségeket (például: hóesés, rügyfakadás, harmat, stb.) a megfelelő időszakhoz kötni, és közben megbeszélhetik személyes élményeiket is ezekkel kapcsolatban.

A játék lényege

A játék során a résztvevők az év hónapjait ábrázoló játékmezőkön haladnak előre. A cél, hogy megtegyenek egy teljes kört. Minden lépés előtt fel kell húzni egy jelenség kártyát és csakis akkor lehet továbblépni, ha a kártyán szereplő jelenség jellemző az adott hónapra. A játéknak fontos eleme, hogy beszélgessünk egy kicsit a felhúzott kártyán szereplő jelenségekről, azok idejéről és mindenképp hallgassuk meg csemeténk saját élményeit is ezekkel kapcsolatban. Ezekből a beszélgetésekből nagyon sokat fog tanulni!

A játék további érdekessége, hogy a játékosok segíthetnek egymásnak (a segítő kártyákkal). Mint minden játékunknál, itt is igaz, hogy nem a győzelem, hanem a játék és a kellemesen együtt töltött idő a legfontosabb.

A játék egyértelműen a gyerekekkel közös élményekre, tapasztalatokra épül. A társashoz szükség van egy idősebb játékosra (nagyobb testvér, szülő, rokon), ha kicsi gyerekekkel játszunk. Remek szórakozás családi összejöveteleken, óvodai foglalkozások alkalmával – vagy egy unalmas, esős vasárnap délutánon. A doboz könnyen szállítható, így bárhová magunkkal vihetjük.

Az Évszakok társasjáték megfelel “A jó gyerektársasok 5 legfontosabb ismérve” cikkben rögzített feltételeknek.

Szabálykönyv (letöltés)

Milyen készségeket fejleszt? 

Segít megfigyelni a körülöttünk lévő világot, megismerni a természeti jelenségeket, irányítja a gyerekek figyelmét, fejleszti a vizuális memóriát és a képzelőerőt. Ráadásul tanító beszélgetésre is lehetőséget ad a szülők és gyerekek között.

Ettől különleges ez a társas

1. Ez a társas játszható a játék kedvéért, nem feltétlenül szükséges valakinek megnyernie a játékot. (Bár körbe kell menni a pályán, mindenkit meg lehet várni a végén. És vannak lapok, amelyekkel csak a többi játékost tudjuk előrébb segíteni.)

2. A játék szabályrendszere elég egyszerű ahhoz, hogy a kisebb gyerekek is gyorsan megértsék és megtanulják.

3. Bár a játék szabályai egyszerűek, de a játék mégis elég érdekes ahhoz, hogy a nagyobb gyerekeknek, sőt a felnőtteknek is élvezetes legyen.

4. A játékidő kb. 15 perc, amelyben beszélgetés is van. 15 perc játékra a legtöbb kisgyerekek figyelme leköthető.

5. A játék megjelenése, képi világa ideális a gyerekek számára.

Az Évszakok társasjátékot egy matematikus és egy gyerekpszichológus közösen tervezte.

Jellemzők

Ajánlott életkor: 3 éves kortól ajánlott, de bármely óvodás korú csemetének kellemes élmény lesz vele játszani.

Játékosok száma: 2-4 játékos

Játékidő: 15 perc

A doboz tartalma

  • 1 Játékmező: 4 db puzzle-szerűen összeilleszthető elem,
  • 4 Segítő kártya,
  • 21 Természeti jelenség kártya,
  • 4 Korong,
  • 1 Dobókocka,
  • Játékszabály.

Szállítási költség

15 000 Ft feletti vásárlás és személyes átvétel esetén nem számítunk fel szállítási költséget. Minden más esetben a szállítási költség 1500 Ft.

5 990 Ft