Hol lakunk? (2-6 éves kor)

fejlesztő társasjáték

E játék különlegessége, hogy már 2 (KETTŐ!) éves kortól játszható játékmódot is tartalmaz. Azaz valóban a gyermekünk első társasjátéka lehet.

A társas összesen 4 különböző szabály szerinti játékmódban játszható (3 év alattiaknak, 3-5 éveseknek és két játékmód is van a 4-6 éves korosztálynak).

A játék lényege

A játékmódok között találunk bingó, memória és mesélős játékmódokat is, melyek főszereplői a körülöttünk élő állatok. A gyerekek megismerik a réten, tóparton, erdőben előforduló élőlényeket, méghozzá szórakoztató, vidám játék közben. Szülői felügyelet mellett akár kétéves kortól lehet játszani, de a nagyobb gyerekek számára nyugodtan ajánljuk a bonyolultabb szabályok szerint történő játékot.

Az aranyos állatrajzok és a könnyen megtanulható szabályok miatt hamar a gyerekek kedvencévé válhat ez a játék, ráadásul a dobozt könnyen magunkkal vihetjük családi összejövetelekre, nyaralásra vagy a nagyszülőkhöz a hétvégére.

Érdekesség: a játéktér mezői egymás mellé helyezve egy panorámaképet adnak ki.

A Hol lakunk? társasjáték megfelel “A jó gyerektársasok 5 legfontosabb ismérve” cikkben rögzített feltételeknek.
Szabálykönyv (letöltés)

Milyen készségeket fejleszt? 

Ráirányítja a gyerekek figyelmét a környezetükben élő állatokra, ezáltal szorosabb kapcsolatba kerülnek a természettel és a mesékből ismerős állatszereplőkkel is. Közben megtanulják felismerni az azonos formájú, színű dolgokat, összehasonlítani a képeket, illetve fejlődik szókincsük, kifejezőkészségük és vizuális memóriájuk is.

Ettől különleges ez a társas

1. Ezt a társast 4 különböző játékmódban lehet játszani. Különlegessége, hogy játszható a játék kedvéért, nem feltétlenül szükséges valakinek megnyernie a játékot.

2. A játék szabályai elég egyszerűek ahhoz, hogy a kisebb gyerekek is gyorsan megértsék és megtanulják.

3. Bár a játék szabályai egyszerűek, de a játék mégis elég érdekes ahhoz, hogy a nagyobb gyerekeknek, sőt a felnőtteknek is élvezetes legyen.

4. A játékidő a játék módjai szerint változó, de kb. 15 perc. Negyed óra játékra a legtöbb kisgyerekek figyelme leköthető.

5. A játék megjelenése, képi világa ideális a gyerekek számára.

Az Évszakok társasjátékot egy matematikus és egy gyerekpszichológus közösen tervezte.

Jellemzők

Ajánlott életkor: 2 éves kortól (ekkor még szülői felügyelet mellett), de bármely óvodás korú gyerkőc talál benne számára élvezetes játékmódot!

Játékosok száma: 2-5 játékos

Játékidő: 15 perc

A doboz tartalma

  • 5 játéktér: falusi udvar, mező, folyópart, erdei tisztás és árnyas erdő.
  • Minden játéktéren 6 ott élő állat képe látható;
  • 30 korong a játékban szereplő állatok képeivel. Az egyes játékterekhez tartozó állatokat azonos színnel jelöltük;
  • Játékszabály.

Szállítási költség

15 000 Ft feletti vásárlás és személyes átvétel esetén nem számítunk fel szállítási költséget. Minden más esetben a szállítási költség 1500 Ft.