Matrjoska (4-7 éves kor)

fejlesztő társasjáték

Oroszország leghíresebb, színes babáival egyszerre tanít és szórakoztat ez a vidám társasjáték, ahol a gyerekeknek nem kell a saját körükre várniuk, mert mindannyian egyszerre játszanak. Mozgalmas, pörgős – és kifejezetten hangulatos – játékmenete miatt a kicsik kedvence lehet.

A játék lényege

A Matrjoska társasjáték lényege az, hogy a résztvevők gyorsan felismerjék egy adott színkombinációt viselő baba arckifejezését és mozdulatait, majd ezt utánozni tudják. Az egyes köröket megnyerő játékosok megtartják az adott színkombináció kártyáját, majd új feladat kerül a résztvevők elé. A legtöbb színkombináció kártyát összegyűjtő játékos győz, de a többiek is remekül szórakoznak!

A játék könnyen szállítható, nem foglal sok helyet, így kirándulásokra, óvodai foglalkozásokra, nyaralásra is magunkkal vihetjük.

A Matrjoska társasjáték megfelel “A jó gyerektársasok 5 legfontosabb ismérve” cikkben rögzített feltételeknek.

Szabálykönyv (letöltés)

Milyen készségeket fejleszt? 

A koncentrációs képességet, a figyelem fókuszálását köti össze különböző arckifejezések és mozdulatok utánzásával, ezáltal próbára teszi a gyerekek felfogóképességét és reflexeit is. A játékosok megtanulnak különbséget tenni színek, testtartások és mimikai elemek között.

Ettől különleges ez a társas

1. Ez a társas játszható a játék kedvéért, nem feltétlenül szükséges valakinek megnyernie a játékot. (Lehet győzelemre és a szórakozás kedvéért is játszani a játékot.)

2. A játék szabályrendszere elég egyszerű ahhoz, hogy a kisebb gyerekek is gyorsan megértsék és megtanulják.

3. Bár a játék szabályai egyszerűek, de a játék mégis elég érdekes ahhoz, hogy a nagyobb gyerekeknek, sőt a felnőtteknek is élvezetes legyen.

4. A játékidő annyi, amennyit játszani szeretnénk. Lehet játszani 5 percig, de akár 15 percig is. 

5. A játék megjelenése, képi világa ideális a gyerekek számára.

A Matrjoska társast egy matematikus és egy gyerekpszichológus közösen tervezte.

Jellemzők

Ajánlott életkor: 4 éves kortól 8 éves korig kifejezetten jó választás

Játékosok száma: 2-6 játékos

Játékidő: 15 perc

A doboz tartalma

  • 20 Matrjoska kártya,
  • 40 Színkombináció kártya,
  • Játékszabály.

Szállítási költség

15 000 Ft feletti vásárlás és személyes átvétel esetén nem számítunk fel szállítási költséget. Minden más esetben a szállítási költség 1500 Ft.

 

3 490 Ft